Festival Diàlegs BCN

Diàlegs i Músiques del Món

Vine a viure

una experiència única!

Cultura

i Espiritualitat.

On i

Quan.

MATÍ

 

30 de Novembre, 2019

Fòrum

11:00 – 13:00

Compartir ens apropa

Sovint els murs néixen de la desconeixença. El diàleg ens permet conèixer i compartir, buscar els punts en comú i apreciar el que tenim d’irrepetible. Tota cultura i forma d’espiritualitat conté saviesa de la que podem nodrir-nos, és qüestió d’obrir-se al diàleg i a l’escolta.

El Festival Diàlegs BCN té el plaer de comptar amb:

 

· Aidé Abril Saucedo Medina

· Manuel Plana

· Jordi Delclòs

· Taher Ouazzani

 

Modera: Jordi Llaonart

 

Els Diàlegs es plantejen com una oportunitat per a compartir, de manera que el format serà de taula rodona. Tots sou benvinguts a participar-hi.

Al costat del Museu Picasso
TARDA

 

30 de Novembre, 2019

Festival de Música

18:00 – 21:00

Mil i un sons, un sol cor

Diàlegs BCN és un festival de músiques del món que té per objectiu reunir artistes amb estils i punts de vista diferents però units per l’art, la cultura i l’espiritualitat. La música és un llenguatge més enllà de les paraules. Ponts i diàlegs a través del so. Un viatge on descobrir allò que ens uneix i ens agermana mentre gaudim del que, alhora, ens fa únics.

 

· Guillem Codern

· The Beating Souls

· Al Wasl

 

Consulta la informació completa dels grups més a baix.

Metro L3 Fontana

Músics i

Artistes.

Guillem Codern

La música de Tuva, al sud de Sibèria, és natura. El seu origen xamànic ens acosta l’esperit d’allò més elemental en cada una de les sonoritats que ens planteja. Cants harmònics i sons guturals són algunes de les propostes que sentirem en aquest concert on en Guillem, acompanyat pels instruments tradicionals de la zona, ens interpreta i explica aquesta manera diferent de fer música.

The Beating Souls

The Beating Souls és un cor de 18 veus que porta als escenaris la potència, el ritme i l’emoció de la música Gospel amb una enèrgica posada en escena.

Dirigit per Nacho Melús i acompanyat per Meritxell Neddermann al piano, The Beating Souls ens convida a bategar al ritme de l’ànima: la música no és el resultat, és el vehicle per connectar.

Al Wasl

Sama vol dir audició. És aquella escolta que ens fa adonar que la vida és viva. En el sufisme la sama és una pràctica espiritual, una via per a la redescoberta del vincle que tenim amb l’origen. Per això el més interessant del concert d’Al-Wasl és l’efecte que produeix en nosaltres. La ressonància que produeix en els nostres cors, perquè les melodies de la sama no són altra cosa que una forma de reverberació de l’hàlit que a tot dóna vida.

Diàlegs

i Fòrum.

Taher Ouassani Touhami

Professor i investigador a la universidad Hassan II de Casablanca en l’especialitat de comunicación. Doctorat en lingüística i cofundador de la revista “Bien-être & Santé”.

Ponent sobre espiritualitat i sufisme en diversos congressos internacionals.

Aidé Abril Saucedo Medina

Doctorada en ciències de l’educació a Mèxic, i Doctorada en Educació Bilingüe a Texas A&M, USA.
Catedràtica retirada de l’Escola Normal de Coahuila, Mèxic. Sociòloga i investigadora per més de 35 anys en l’àmbit educatiu. Ponent i conferenciant internacional sobre temes d’humanitats i espiritualitat.

Actualment treballa com a voluntària en dues associacions Parisenques, que presten servei d’acompanyament a estudiants de secundària i batxillerat
en les àrees d’humanitats, anglès i espanyol.

Manuel Plana

Director de la revista online «Mundo Tradicional». Escriptor i conferenciant. Des de 1978 s’ha vinculat a diferents vies tradicionals occidentals. De 1999 a 2010 al sufisme en la tariqa Qadiriyya Butchichiyya de Marroc. Al 2010 al Shivaisme advaita de Cachemira, dins del llinatje Acharyarameshwar-Jah de Benares, iniciat pel seu gurujji Kamlesh Datta Tripathi.
«El món i la existència són el joc de la divina Conciència ocultant-se i revelant-se a Sí mateixa».

Jordi Delclòs

Llicenciat en Filosofia per la UB, doctor per la Universitat de Sevilla, docent i músic. Després de residir a Turquia i de formar-se amb Oruç Güvenç es dedica a la difusió del Sufisme i de la música d’arrel turca. És autor de llibres com “La dimensión terapéutica de la música en el Sufismo”, «Platonismo y Sufismo» o «Shakespeare y Calderón en clave sufí», i de diversos articles.

Jordi Llaonart

Moderador
Jordi Llaonart és arabista i periodista. Ha viscut 8 anys al Pròxim Orient. Autor del llibre ‘Per entendre l’Iraq‘, del blog ‘Interpretant el món àrab i l’islam‘ i de desenes de conferències destinades a divulgar i aclarir la cultura islàmica i la realitat del Pròxim Orient.

Apunta’t a la

Newsletter.