Festival

Diàlegs BCN

Què és i quin és el programa

El festival DiàlegsBCN neix de la necessitat de disposar d’una plataforma per posar en valor els punts en comú de les diverses cultures, tradicions i espiritualitats que conformen la nostra societat. Avui més que mai, es fa necessari re-definir els termes que ens constitueixen com a societat, els termes que poden vehicular un teixit per a la convivència, el respecte, la tolerància i la justícia social. En definitiva els valors que fonamenten una societat sana i pròspera.  

 

Ser original vol dir retornar a l’origen, va dir A. Gaudí.

 

L’equip del festival DiàlegsBCN estem convençuts que aquest procés ha d’anar de la mà de retornar el seu significat original a aquest valors.

 

En parlarem i ho debatrem a través dels fòrum de diàlegs i també ho volem mostrar d’una manera molt més directa i vivencial a través d’una de les manifestacions culturals més universals que existeix: la música. Davant de la música tots som iguals, les diferències s’esvaeixen i podem compartir l’amor que neix d’estimar el món, la vida i, al cap i a la fi, a nosaltres mateixos. Perquè no és sinó a través del coneixement d’un mateix que podem transformar la societat en la que vivim.

Edició 2020:

Natura i Espiritualitat

La segona edició del festival a l’entorn de les nocions de Natura i l’Espiritualitat. L’una i l’altra es miren mútuament i apunten a un punt de trobada en el qual la naturalesa mostra la seva immensa força i el fet espiritual pren cos i forma.

El festival es composa d’un forum, en el qual s’explicita la trobada entre la natura i l’espiritialitat i s’expresa en els valors que de manera natural emanen d’aquesta trobada: ètica, convivència, pau, justícia. Si tenim cura de preservar-los, aquests valors poden impregna-ho tot: l’economia, la medicina, la ciència, l’art, etc. i dotar així el món d’avui d’una ànima de la qual tantes vegades sembla estar mancada.

Els actes del festival, com ja ho van plasmar els de la primera edició, estan dotats d’una gran sensibilitat que vol suscitar que el cor dels assistents ressoni amb els dels participants. L’actitud d’obertura és present en els actes que us oferim, i us convidem a gaudir-los amb aquest mateix esperit.

Els actes que composen el festival són els següents:

 

Cinema i cinefórum:

Projecció de El llenguatge secret de les plantes, amb Pedro Burruezo, dirigida por Álex Trincado

 

Forum:

Ángeles Parra y Arcadi Oliveres, Una economia i una ecologia amb ànima
Anna Fabà y Pere Garcia, Naturalesa, salut, espiritualitat

 

Música:

Burruezo & Nur Camerata presenten Al Andalus S. XXI a l’església de Santa Maria de Sales, La Cellera de Ter

De tot cor:

 

L’equip d’Adalil