Festival

Diàlegs BCN

Què és i quin és el programa

El festival DiàlegsBCN neix de la necessitat de disposar d’una plataforma per posar en valor els punts en comú de les diverses cultures, tradicions i espiritualitats que conformen la nostra societat. Avui més que mai, es fa necessari re-definir els termes que ens constitueixen com a societat, els termes que poden vehicular un teixit per a la convivència, el respecte, la tolerància i la justícia social. En definitiva els valors que fonamenten una societat sana i pròspera.  

 

Ser original vol dir retornar a l’origen, va dir A. Gaudí.

 

L’equip del festival DiàlegsBCN estem convençuts que aquest procés ha d’anar de la mà de retornar el seu significat original a aquest valors.

 

En parlarem i ho debatrem a través dels fòrum de diàlegs i també ho volem mostrar d’una manera molt més directa i vivencial a través d’una de les manifestacions culturals més universals que existeix: la música. Davant de la música tots som iguals, les diferències s’esvaeixen i podem compartir l’amor que neix d’estimar el món, la vida i, al cap i a la fi, a nosaltres mateixos. Perquè no és sinó a través del coneixement d’un mateix que podem transformar la societat en la que vivim.

Edició 2019:

Cultura i Espiritualitat

Aquesta primera edició del festival està organitzada al voltant de les nocions de Cultura i l’Espiritualitat.

 

El festival està organitzat en dos actes complementaris. Al matí es celebrarà un fòrum de diàlegs en format de taula rodona i a la tarda un concert amb diferents grups de músiques del món.

 

Al fòrum comptarem amb la participació de quatre ponents, cada un d’ells exposarà la seva perspectiva particular, per mostrar que hi ha nexes en comú i que podem compartir i nodrir-nos d’allò que tenim de diferent. Les ponències seran en format breu per deixar espai a la participació del públic i que es generi un debat enriquidor.

 

L’intenció és la de posar sobre la taula què s’entén avui en dia quan parlem d’aquests dos termes: cultura i espiritualitat. Quin és el veritable significat que se’ls hauria de donar i quin vincle i relació les uneix.

Son els fruits de la cultura moderna reflexe d’aquesta pèrdua del seu significat original?

Quin hauria de ser el veritable paper de l’espiritualitat en la creació cultural d’una societat? En definitiva: volem re-definir els termes, en el sentit de retornar al seu significat original i mostrar que la perspectiva de les tradicions espirituals, lluny de ser un punt de vista arcaic i obsolet, és més actual i necessari que mai.

 

A la tarda tindrà lloc un concert de músiques espirituals de diferents llocs i cultures del món. Comptarem amb música africana, els cants diafònics de Tuva, un cor de música sufí i un grup de Gòspel. 

La música espiritual pot obrir les portes a l’experiència directa d’allò que difícilment podrem comunicar amb paraules i alhora és un vehícle per entendre els significats que s’expressen en les seves cançons. Ens toca el cor, deixant brollar l’amor innat que ens uneix.

 

De tot cor:

 

L’equip d’Adalil